Van 1978 tot 1998 was Cor de Jong cantor-organist van de Oude Kerk in Soest.

De cantorij zong twee maal per maand in de diensten, waarbij het repertoire bestond uit de vaste gezangen in toonzettingen van o.a. Willem Vogel, Ignace de Sutter en Cor de Jong, liedbewerkingen en koorliteratuur van alle tijden en plaatsen.

Het kerkgebouw onderging eind jaren '50 een ingrijpende restauratie. De fa. De Koff vervaardigde een nieuw orgel met 23 registers, verdeeld over hoofdwerk, rugwerk en pedaal. Bij de bouw van dit instrument werd gebruik gemaakt van de windlade van het hoofdwerk, enkele registers en de klavieren van het oude orgel dat de fa. Bätz in 1876 voor deze kerk gemaakt had. In het koor staat een Vierdag kistorgel met 4 registers.

Interessant is verder de vondst, in 1905, van een aantal houten beelden, die ca. 300 jaar in een afgesloten ruimte in de toren hadden gelegen. Waarschijnlijk waren ze daar in veiligheid gebracht om niet ten prooi te vallen aan "beeldenstormachtige" activiteiten. Ze bevinden zich nu in de collecties van het Rijksmuseum te Amsterdam, het Centraal Museum te Utrecht en Museum Flehite te Amersfoort.

Klik hier om naar de webside van de Oude Kerk in Soest te gaan.