Van februari 1999 tot en met juni 2004 was Cor de Jong organist in de Evangelisch-Lutherse kerk in Volda, Noorwegen.

Volda ligt ongeveer 80 km ten zuiden van Ålesund, niet ver van de kust en ongeveer halverwege Bergen en Trondheim. Inclusief enkele omringende dorpen telt de gemeente ca. 10.000 inwoners, de meer dan 2000 studenten van de hogeschool niet meegerekend.

Nadat de oude houten kerk in 1929 afgebrand was, ontwierp Arnstein Arneberg een nieuwe kerk, gebouwd in beton en natuursteen en gewijd in 1932. Plaatselijke kunstenaars voerden de decoratie in de vorm van schilderingen, houtsnijwerk en smeedwerk, eveneens naar ontwerp van Arneberg, uit. De altaarschildering is van Hugo Louis Mohr en beslaat de gehele achtermuur van de kerk. De toenmalige organist, Sivert Geitvik heeft zich sterk gemaakt voor een kwalitatief hoogstaand orgel, hetgeen resulteerde in de plaatsing van een instrument van de firma Furtwängler und Hammer uit Hannover.

Het orgel heeft 31 stemmen, verdeeld over 2 klavieren en pedaal. De dispositie is duidelijk beïnvloed door de orgelbeweging en heeft o.a. een scherp en een 1' op het tweede manuaal. De tractuur is elektro-pneumatisch en de klank wint nog aan kwaliteit door de fraaie akoestiek. Een vergelijkbaar instrument, uit dezelfde tijd, maar met 3 manualen, bevindt zich in de Jeruzalemkerk in Amsterdam.